Amarone

69,95 kr.

På lager

Varenummer (SKU): amarone Kategorier: , , ,
Vægt700 g
Forfatter

Forlag

Format

Sprog

Stand

ISBN
Sidetal146

Amarone er unik på flere måder. Druetyperne, der bruges og sammensættes, er lokale druearter, der ikke rigtigt benyttes andre steder i større målestoksforhold.
Fremstillingsmetoden, hvor druerne tørres delvis, før presning og efterfølgende vinifikation, er også en specialitet, der ikke ses ret mange andre steder. Slet ikke i det målestoksforhold, der ses her.
Amarone er blevet voldsom populær indenfor de sidste 10 år. En af grundene til det er efter min mening, at Amarone på trods af, at det er en alkoholrig og kraftig vin, er meget drikkevenlig. De andre kraftige italienske vinbomber som Barolo, Brunello og super Toscanere er mere lukkede, og har en mere barsk garvesyre, som gør at de vine ikke er så umiddelbart imødekommende som Amaronen.
Vinsmagninger er blevet meget populære og almindelige. Samtidig er der kommet flere kvinder til. Mange af dem har taget Amarone til sig, p.g.a. dens imødekommenhed.

Giuseppe Silvestri - en lokal forfatter, journalist og historiker skrev i 1950:
- Valpolicella er meget berømt, ikke så meget for sine imponerende panoramaer, dens historiske arv eller for sine poeter og lyrikere, men for sine vine.

Der findes mange vinbøger. At der ikke er udkommet en bog om Amaronebog i Danmark, er for mig en gåde. Derfor vil jeg nu bidrage med en Amaronebog. Det synes jeg Amarone fortjener.
Uden hjælp fra mange Amaroneproducenter ville denne bog ikke kunne blive til.
Især tak til Masi, Tommasi familien, Tedeschi familien, Igno Accordini og hans datter lllaria, Speri, Montresor, Allegrini, Antolini, Cantina sociale Negrar, Begnoni familien på Santa Sofia,
Castellani, Sartori, Bonazzi, Zenato og materiale fra Valpolicella.it. En stor tak til min søn Rene Lyng som har hjulpet mig med redigering af billeder, hjemmeside og andet grafisk arbejde, ad+B grafisk design for grafisk layout, og Alan B. Madvig for korrekturlæsning.