Bordskik – Spisevaner og borddækning gennem tiderne

39,95 kr.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): bordskik-spisevaner-og-borddaekning-gennem-tiderne Kategorier: , , , ,
Vægt400 g
Forfatter

Forlag

Format

Stand

ISBN87-00-17391-6
Sidetal173

Spisevaner og borddækning gennem tiderne aner Ellen Andersen, der gennem en årrække har været inspektør ved Nationalmuseet, har forlystet sig med at skrive om borddækning, bordskik og spisevaner i kulturhistorisk belysning. At hun har moret sig er givet. Hun vil også komme til at more sine læsere.
Borddækningens og spisevanernes historie spænder vidt både i tid og rum. Takket være vore forfædres gravskikke kan vi følge „borddækningen“ herhjemme helt tilbage til forhistorisk tid: Fra middelalderen
har vi i kalkmalerierne både morsomme og instruktive skildringer af borddækning - og afbildninger af den hellige nadver var et meget yndet motiv.
Det er velkendt, at renaissancens borddækning var præget af overdådig pragt - og af umådeholden spisen og drikken.
Spisevanernes sociale betydning er forbavsende stor. Mere end noget andet – sproget måske undtaget er den måde, man spiser på et udtryk for ens sociale stilling. Derfor har forældre til alle tider set det som en af deres vigtigste opgaver her i livet at lære deres børn at spise pænt. Derfor har vi bøger om god opførsel ved bordet lige fra Ovids „ars amandi“ til Emma Gads „Takt og Tone“.
Ellen Andersens tekst henvender sig både til den kulturhistorisk interesserede og til gastronomen, og den er ledsaget af et væld af illustrationer, der spænder lige fra kalkmaleriernes nadverbilleder til kransekagen af i dag.