Bourgogne og vinene

119,95 kr.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): bourgogne-og-vinene Kategorier: , Tags: , ,
Vægt900 g
Forfatter

Forlag

Format

Sprog

Stand

ISBN9788778573933
Sidetal144

Bourgogne er en enestående blanding af historiske byer og vingårde, af store vine og tusinder af stædige individualistiske vinbønder og vinkøbmænd.
I denne bog fanger vinskribent Nicholas Faith og fotograf Andy Katz regionens meget komplekse karakter i et perfekt samspil mellem tekst og billede.
Deres rejse, fører dem rundt i Côte d'Or, hvis store vine kommer fra to fremragende druer, den nu universelle Chardonnay og den fineste af de mørke
druer, Pinot Noir.
De kommer til Dijon, der huser regionens historiske skatte. Til Domaine de la Romanée-Conti, et par uprætentiøse hektar jord, der producerer verdens mest kostbare rødvin - en vingård, hvis historie det er værd at meditere over.
Til den historiske og smukke by Beaune, i hjertet af Bourgognes vinfremstilling, hvis enorme kældre rummer vin fra de vinkøbmænd, der gjorde Bourgogne berømt, Jadot, Drouhin, Latour...
De kommer til landsbyer syd for Beaune, såsom Pommard og Volnay, der er pittoreske som nogen, og fremfor alt til Montrachet, det lille pilgrimssted for elskere af hvidvin.
Til Côte Chalonnaise og Hautes Côtes, indtil for nylig overset, men som i denne bog får den position, de fortjener. Og der er Chablis, med dens fine hvidvine, Mâconnais med dens drikkevenlige vine og Beaujolais, med den årlige høstfestival med Beaujolais Nouveau.
På rejsen gives der også masser af praktiske råd - herunder en guide til de bedste vinkøbmænd og vingårde og en oversigt over appellations og Grands Crus.
Bourgogne og vinene appellerer til vinelskere, rejsende og frankofile. Sammen har Nicholas Faith og Andy Katz skabt et uforglemmeligt kalejdoskopisk billede af det mest kendte og komplekse vinområde i Frankrig.