Cognac

69,95 kr.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): cognac Kategorier: ,
Vægt1050 g
Forfatter

Forlag

Format

Sprog

Stand

ISBN87-7901-064-4, 9788779010642
Sidetal176

Cognac er en drik, som i dybde og kompleksitet ikke overgås af nogen anden spiritus. Det er samtidig en region, som synes styret af finansielle storkoncerner og smart markedsføring. Men der eksisterer et Cognac udenom de store mærker; flere små, uafhængige ejendomme producerer cognac af høj originalitet og kvalitet, som denne bog hjælper sin læser til at finde frem til.

Søren Frank gennemgår desuden grundigt hele fremstillingsprocessen med særlig vægt på de punkter, der afgør, hvordan cognac'en ender med at smage, idet den når forbrugerens glas.

De romantiske udlægninger af livet langs Charente-floden i de gode gamle dage overstås på ganske få linjer, til gengæld forholder forfatteren sig ofte ganske kritisk til regionen og dens produkt. Kapitlet om cognac'ens tilsætningsstoffer - karamel, sirup og træessens - tildeles således ligeså meget plads som beskrivelserne af destillation, lagring og blanding.

Bogens sidste halvdel er helliget en grundig gennemgang af de førende huse, hvad såvel størrelse som kvalitet angår. Alle mærker af betydning på det danske marked - op imod 50 producenter- behandles og bedømmes - og der er smagsnoter på flere hundrede forskellige cognacs.