Den lille stærke om Chili

89,95 kr.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): den-lille-staerke-om-chili Kategorier: , , Tag:
Vægt450 g
Forfatter

Forlag

Format

Sprog

Stand

ISBN9788791583292
Sidetal111

Lev stærkt - spis chili hver dag
Chili er verdens mest udbredte krydderi, og frugten spises dagligt af to tredjedele af jordens befolkning. Men det stærke ved chili er faktisk ikke en smag. Det er en smerte, der i høj grad gavner vores immunsystem, og som påvirker vores smertetærskel.
I denne bog kan du læse om chilis mange gavnlige virkninger, hvordan man måler styrken i chili, hvilke sorter, der egner sig til danske forhold og meget mere.
Lene Tvedegaard har testet ca. 400 forskellige chilisorter, vurderet deres egenskaber under sprøjtefri dyrkning og derefter udvalgt de bedste. Smagen er central i udvælgelsen af sorter - de skal ikke kun være stærke. De udvalgte sorter er dekorative, med et godt udbytte, fin sundhed, og de har bevist, at de kan trives hos hobbyavleren i det danske klima.
Chili er nem at dyrke. Planten trives både som stueplante, i krukker på terrassen og i drivhuset.
Læs også om smag og få en række gode chiliopskrifter.
Forfatter Lene Tvedegaard er agronom og ejer af Gartneri Toftegaard ved Køge, som har speciale i dyrkning af chili, tomater og krydderurter til hobbyavlere.
Lene Tvedegaard er også forfatter til Krydderurter - Bogen for urteelskere 2013 samt medforfatter til bogen: Den lille røde om tomater 2007.