Det Ægte Danske Køkken – Stemningsbeskrivelser og opskrifter fra 22 danske herregårde

89,95 kr.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): det-aegte-danske-koekken-stemningsbeskrivelser-og-opskrifter-fra-22-danske-herregaarde Kategorier: , , , , , , , ,
Vægt760 g
Forfatter

,

Forlag

Format

Sprog

Stand

ISBN87-89013-64-6, 9788789013640
Sidetal255

DET ÆGTE DANSKE KØKKEN
STEMNINGSBESKRIVELSER OG OPSKRIFTER FRA 22 DANSKE HERREGÅRDE
AF CHARLOTTE LANGKILDE OG ANNE ROSENØRN-LEHN

Forfatterne, der selv stammer fra traditionsrige fynske herregårde, tager læserne med på en kulinarisk rundrejse gennem Danmark og beskriver livskunst og traditioner i
det originale danske årstidskøkken, hvor det er bedst bevaret: på slotte og herregårde. Gennem besøg hos forfatternes venner inviteres læserne indenfor bag normalt lukkede døre.
Den danske køkkentradition før og nu udtrykt gennem en samling på mere end 200 unikke opskrifter og menukompositioner, som ikke tidligere har været offentliggjort, er sammenskrevet med egns- og
stemningsbeskrivelser.
Bogens på en gang smukke og poetiske rejse kommer gennem hele kongeriget: Falster, Fyn, Jylland, Langeland, Lolland, Møn, Samsø, Sjælland, Tåsinge.
Med tegninger af Vibeke Klemann samt fotos beskrives samspillet mellem egn, beboere og madkultur gennem tiderne på den enkelte herregård. Et levende og alsidigt køkken, der til alle tider har været baseret på årstidens udbud af danske råvarer i de mest gennemprøvede forarbejdninger.
Et usædvanligt indblik i de bedste af århundreders traditioner i fineste harmoni med nutiden.
Mere end 200 opskrifter fra:
AALHOLM AGGERSBORGGÅRD BRAMSTRUP
BRATTINGSBORG BØTØGÅRD EGESKOV
FRIHEDSMINDE HAVNØ HINDEMAE
HOLSTEINBORG JUELSBERG KLINTHOLM
KNUTHENBORG KÆRSGÅRD OREBY PETERSGÅRD
ROSENVOLD RUDBJERGGÅRD SERRIDSLEVGÅRD
STEENSGÅRD SØLLESTEDGÅRD VALDEMARS SLOT

Fremragende, ærke-danske og sæsonbestemte opskrifter....et lødigt bidrag til forståelsen af dansk madkultur
Politiken

En af de bedste kogebøger plukket i den store buket af nyheder
Jyllands-Posten

Alle kan hente inspiration i den nye fremragende kogebog
Kalundborg Folkeblad

Bogen er fyldt med menuer til en lang række anledninger
Aalborg Stiftstidende

Et anderledes og charmerende stykke kulturhistorie
Fyns Amts Avis

Det koster ikke en herregård
Fyens Stiftstidende

En herlig bog garneret med skønne billeder og dejlige vignetter
Kristeligt Dagblad

De bedste rødder fra dansk køkken
Ny Dag

Herlige herregårdsretter
idé-nyt

En gaveidé til alle, der elsker at være i et køkken
Lolland-Falsters Folketidende

Danske råvarer omsat i 200 letfattelige opskrifter
Berlingske Tidende

Indgående stemningsbeskrivelser og spændende opskrifter fra 22 danske herregårde
Femina

Den bedste danske kogebog i lang tid
Lektørudtalelse

Det er indbydende, varieret og kompetent
BogTider

Bogen er indbydende med gamle danske fotografier og fine tegninger
Ugemagasinet Søndag

Et levende og alsidigt køkken baseret på årstidens udbud af danske råvarer
Midtjyllands Avis

De er sluppet smukt fra opgaven. En usædvanlig nydelig bog i såvel udstyr som opsætning
Århus Stiftstidende

Vi kunne ikke stå for den
Amtsavisen Randers

Det er nemt og det smager godt
Danmarks Radio

2. oplag