Frøken Jensens Kogebog

129,95 kr.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): froeken-jensens-kogebog-2 Kategorier: , , , , Tags: ,
Vægt1400 g
Forfatter

Forlag

Format

Sprog

Stand

ISBN978-87-02-10139-3, 9788702101393
Sidetal544

Er du klar til at gå på en tur ind i de traditionelle danske retter, som Frøken Jensen er en mester i? Her er "Frøken Jensens kogebog" i en ny og flot udgave.

Hvis man elsker det nordiske køkken - hvilket der er mange gode grunde til - så kan man glæde sig ved, at alle retter er sjove og lette at lære at lave, når først man går igang. Med "Frøken Jensens kogebog" får man alle opskrifterne på forretter, tilbehør, hovedretter, desserter og meget andet. De er både pæredanske og inspireret fra verdens køkkener.

Frøken Kristine Marie Jensen blev født i Randers i 1858. Efter konfirmationen rejste hun til København, hvor hun fulgte et kursus i husholdning hos Nathalie Zahle. Efter bl.a. et år i England blev hun ansat som husbestyrerinde i sangeren Lauritz Melchiors barndomshjem, og her blev hun til sin død i 1923.
Gennem årene nedskrev og samlede Frøken Jensen sine opskrifter og erfaringer, og i 1901 blev samlingen udgivet som Frøken Jensens Kogebog. Hermed var en klassiker født.
Kogebogen er siden solgt i over en million eksemplarer, hvilket gør den til en af de bedst solgte bøger i Danmark nogensinde.
Ingen kender sine lokale råvarer og deres sæsoner bedre end Frøken Jensen, og ingen anden er på samme måde indbegrebet af det danske og nordiske køkken. Hun har altid sat pris på den skønne frugt, de gode grønsager, den friske mælk, det saftige og velhængte kød osv., samtidig med at hun aldrig har været bange for at lade sig inspirere af fremmede køkkener.
I 2008 blev den originale kogebog nyrevideret og bearbejdet af de to erfarne madskribenter Nanna Simonsen og Carina Malling Skronski.