Græskar – Historiske og moderne opskrifter fra det italienske køkken

69,95 kr.

På lager

Varenummer (SKU): graeskar-historiske-og-moderne-opskrifter-fra-det-italienske-koekken Kategorier: , , , , , Tags: ,
Vægt800 g
Forfatter

Forlag

Format

Sprog

Stand

ISBN3-8290-1992-0
Sidetal144

Mange fødevarer fra den traditionelle italienske køkkenkunst er på uretfærdig vis næsten gået i glemmebogen. Græskar - Historiske og moderne
opskrifter fra det italienske køkken præsenterer en vigtig grøntsag fra den ældre italienske gastronomi, som ikke værdsættes efter fortjeneste.

Bogen indledes af ernæringshistorikeren Alberto Capatti, som fortæller om græskarrets historie.
Herefter følger en tilbundsgående beskrivelse af græskarsorternes dyrkning, bestanddele, næringsindhold og helbredende egenskaber, som viser, at det fuldt ud lever op til alle den moderne ernæringslæres idealer.
Restauratøren Arneo Nizzoli fra Villastrada di Dosolo i provinsen Mantova omtales i bladene som "Kongen af Græskarret", fordi den tid og lidenskab, med hvilken han helliger sig studiet af denne grøntsag, har gjort ham til en ubestridt autoritet på området. I denne bog præsenterer han græskaropskrifter, som han dels har hentet fra det traditionelle køkken, dels selv har komponeret fra grunden.
Desuden har mere end 40 af Italiens bedste køkkenkunstnere og konditorer hver især komponeret en opskrift, som atter bringer den søde, gule frugt til ære og værdighed. Giuseppe Vaccarini, medlem af det italienske vinforbund AIS (Associazione italiana Sommeliers), har til hver opskrift forfattet et vinforslag.
Således gøres det ydmyge græskar til et raffineret indslag i den finere madlavning.