Hvad er det du spiser? Økologi, mad og sundhed

39,95 kr.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): hvad-er-det-du-spiser-oekologi-mad-og-sundhed Kategorier: , , ,
Forfatter

,

Forlag

Format

Sprog

Stand

ISBN978-87-7070-095-5, 97887701700955
Sidetal176

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har skrevet denne bog for at overbevise dig om, at det er en rigtig god idé at spise økologisk - og helst så meget som muligt. Skulle du allerede være overbevist, giver vi dig argumenter, du kan bruge over for andre, der ikke er overbeviste.
Bogen rummer en gennemgang af, hvordan moderne landbrug (kap. 2 og 3) og levnedsmiddelindustri (kap. 4) har forringet og denatureret den mad, vi spiser. Desuden er der en beskrivelse af, hvad der menes med økologisk mad, og på hvilke punkter den er bedre (kap. 7 og 8).
Måske synes du, at vi lyder som nogle gamle teknologiforskrækkede romantikere, der bare længes efter "de gode gamle dage“?
Men se dig omkring! Hvor mange kender du, som har fået kræft? Dårligt hjerte? Er overvægtige? Eller læs kapitel 6, så vil du se, at det ikke er indlysende, at det moderne liv er godt for folkesundheden. Kapitel 5 giver måske en del af forklaringen.
Bodil Søgaard, f.1941, er lic.scient og har forsket i planteforædling. I de senere år har hun været en meget brugt underviser og foredragsholder bl.a. i forbindelse med offentlige og private storkøkkeners omlægning til økologi.
Troels V. Østergaard, f. 1939, er mag.scient. i geologi, og har arbejdet med økologisk jordbrug både teoretisk og praktisk. Han er især kendt for sine bøger om økologisk havebrug.