Ingredienser – Den store bog om råvarer

79,95 kr.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): ingredienser-den-store-bog-om-raavarer Kategorier: , ,
Vægt1600 g
Forfatter

,

Forlag

Format

Sprog

Stand

ISBN3-8290-4466-6
Sidetal384

Da vi fik til opgave at udarbejde Ingredienser, blev redaktionens første begejstring efterhånden afkølet ved
erkendelsen af, hvilken overvældende opgave det ville blive. Hvor mange ingredienser var der? Hvordan
skulle man definere en ingrediens? Hvilke navne af de mange, der bruges i verden, skulle vi vælge til at
beskrive den samme ting? Vi blev nødt til bare at dykke ned i det og begynde en spændende rejse.
Vores forfatter, Jill Cox - i samarbejde med Loukie Werle, som allerede havde bidraget med information-
er til vores første bog, Australasian Ingredients - begyndte at lave research og skrive om de mange for-
skellige fødevarer. Selv med hendes store erfaring i madlavning og udgivelse af kogebøger var hun for-
bløffet over den enorme mængde af fødevarer, der er på markedet. Den overvældende mangfoldighed,
der er inden for nogle fødevaregrupper, som f.eks. ost og fisk, gjorde det nødvendigt lejlig-hedsvis at sam-
mentrænge dem til praktiske og fordøjelige afsnit (hvis man vil undskylde vores ordspil).
Med betegnelser og identificering gik vores redaktør meget langt for at skelne mellem ingredienser, som
ofte er blevet blandet sammen af en del madskribenter: Spidskommen og nigellafrø (jomfru i det grønne),
forårsløg og skalotteløg, hummer og krebs er eksempler.
Mens Jill og Loukie kom med ordene, blev David Leigh og jeg frygtløse indkøbere, der fandt specielle og
sjældne ingredienser frem til fotografering. Vi gennemsøgte de lokale asiatiske markeder for nogle af de
mere sjældne krydderier, tang, nudler og tørret fisk. Vi overtalte avlere til at plante og fremdrive friske kry-
dderurter uden for sæsonen. Vi strammede budgettet ved at få fløjet sjældne arter hjem, som f.eks. witch-
ety grubs (larver) og straks bringe dem til vores fotostudio, og tilmed måtte vi, må vi skamfuldt indrømme,
klatre over et hegn for at »låne« en håndfuld bær fra en busk, der bar tidlig frugt. Måske var vores straf
ydmygelsen ved at være helt klar over, at den overraskede hvisken, som vi hørte fra de forvirrede med-
handlende i supermarkederne, gjaldt os; de troede nemlig helt indlysende, at vi var »tossede i hovedet,
fordi vi fyldte den ene indkøbsvogn efter den anden med en af hver slags ingrediens fra hylderne.
Som man kan se på de følgende sider, har vi lagt vægt på at vise friske fødevarer, som man kunne for-
vente at købe dem. Jeg er sikker på, at læseren vil være enig i, at fotografen Paul Gosney har taget vidun-
derlige fotografier, efter at have trodset utallige besværligheder med f.eks. friske krydderurter, der konstant
tørrer ind under studielamperne, ildelugtende oste, der løber løbsk i varmen, og frisk fisk, der konstant
væsker ud over den rene, hvide baggrund.
De fotografier, der kom ud af alt dette gav sammen med Jill og Loukies kommentarer en let anvendelig,
men omfattende bog til alle, der er interesserede i mad, og det fantastisk brede udvalg af pragtfulde ingre-
dienser, der kan købes i dag. Jeg håber, det vil være lige så fascinerende for læseren, som det har været
for os.