Vinsmagningens abc

49,95 kr.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): vinsmagningens-abc Kategorier: ,
Vægt800 g
Forfatter

Forlag

Format

Sprog

Stand

ISBN87-02-01219-7, 9788702012194
Sidetal214

Lars Torstenson, f. 1958, er uddannet journalist, men fik i 1988 chancen for at flytte til Frankrig og hellige sig sin store passion: vin. Efter en grundig uddannelse i vinfremstilling fik han ansvaret for vinproduktionen på den svenskejede vingård Domaine Rabiega i Provence. Han har nu også overtaget driften af Château d'Esclans, ligeledes i Provence.
Torstenson har internationalt ry for kvalitet og fremsyn i sin produktion og er bl.a. blevet hædret som årets vinbonde af det anerkendte vintidsskrift GaultMillau i 1994. Hans vine har vundet flere hundrede medaljer og udmærkelser.
Lars Torstenson fungerer desuden som professionel prøvesmager og foredragsholder.
VINSMAGNINGENS ABC er en basal indføring i, hvordan man behandler og smager på vin. Og det er slet ikke så svært, som nogle gerne vil gøre det til. Det handler først og fremmest om at bruge sanserne og sin sunde fornuft. Med en blanding af afslappet humor, begejstring og autoritet gennemgår Lars Torstenson alle 'vinsmagningens faser:
- Hvordan man smager på vin
- Forslag til sammensætning af en række vinsmagninger
- Hjælp til at huske de forskellige vine fra hinanden
- Servering, glas, omgivelser og pointgivning
- Betydningen af forskellige karakteristika som duft, farve, etc.

Der er ingen facitliste eller endegyldige sandheder i vinsmagning - og ingen løftede pegefingre i denne bog. Derimod er der en række konstruktive forslag til, hvordan man kommer i gang med at smage på vin. Og da god vin kun bliver bedre i selskab med en god middag, er der også forslag til sammensætninger af vin og mad.